Hypotheek aanvragen: Hypotheekrente gaat weer wat stijgen. Pak snel je voordeel!

Hybride hypotheek

Ook wel spaarbeleggingshypotheek genoemd, is een variant op de gewone spaarhypotheek. Het verschil is dat de geldnemer gedurende de looptijd voortdurend de mogelijkheid heeft om binnen de verzekering te sparen dan wel te beleggen. De spaarvariant lijkt op de spaarhypotheek en de beleggingsvariant lijkt op de beleggingshypotheek.

Binnen het product kan een deel van de aflossing veilig gesteld worden via sparen en een ander deel minder veilig, door te beleggen. Dit maakt dit product over het algemeen wat flexibeler dan een gewone spaarhypotheek. Toch wil deze flexibiliteit in de praktijk wel eens wat tegenvallen door de beperkte mogelijkheden bij switchen (van spaar naar beleg en andersom) en de daarbij behorende prijs. Deze prijs is afhankelijk van het verschil van de rente in de offerte (contractrente) en de actuele rentestand. Door veel geldgevers wordt het switchen afgeremd door middel van het berekenen van boete.

De voor- en nadelen van de hybride hypotheek zijn in beginsel gelijk aan die van de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek.

Let op!

Een hybride hypotheek kan een risicovol product zijn. Dit is afhankelijk van het feit of u binnen de Hybride hypotheek (gedeeltelijk) gaat beleggen, gaat sparen of beiden gaat combineren.

Meest geschikt voor

De hybride hypotheek is het meest geschikt voor mensen die gedurende de looptijd van hypotheek, wensen te switchen tussen sparen en beleggen. Of een combinatie daarvan.

Enerzijds een stuk garantie (spaar) en aan de andere kant een stukje risico (beleggen) om een zo hoog mogelijk rendement te verkrijgen.

Hypotheekrente voor de Hybride hypotheek

Bekijk de rente van alle geldverstrekkers voor een Hybride hypotheek. >>Hypotheekrente Hybride hypotheek

Hypotheekadvies offerte aanvragen

> Hypotheek offerte aanvragen
> Gratis contact opnemen met een hypotheek adviseur