Laagste rente: 0,50%

Hypotheek voor starters

Vaak is er meer mogelijk dan je denkt, bijvoorbeeld middels een combinatie met een starterslening, DUOkoop of schenking van ouders.

Start hier Maximale hypotheek berekenen

Startershypotheek

Je bent een starter als je een hypotheek aanvraag indient voor je eerste woning. Een hypotheek voor een starter zorgt ervoor dat je je eerste huis kan kopen. Dit wordt een startershypotheek genoemd.

Hoeveel kan ik lenen met mijn startershypotheek?

Bij het aanvragen van een hypotheek hangt de hoogte van het hypotheekbedrag dat je mag lenen af van verschillende factoren. De maximale hypotheek wordt berekend aan de hand van;

 • De woonquote (financieringslast);
 • Jouw bruto inkomen;
 • het rentepercentage van de hypotheek-/geldverstrekker.

Aangezien de hypotheekrentes van de geldverstrekkers variëren, betekend dit ook dat het maximale hypotheekbedrag wat je mag lenen bij elke geldverstrekker anders is. De maximale hypotheekberekening is in de Gedragscode Hypothecaire Financieringen GHF toets vastgelegd. Download hier de Gedragscode Hypothecaire Financieringen!

Jouw startershypotheek bedrag van de geldverstrekker niet genoeg?
In dit geval bestaat er een aanvullende starterslening om het voor starters makkelijker te maken hun eerste huis te financieren. Een starterslening is een kortstondige lening naast de startershypotheek om de aankoopslagingskans van een woning te bevorderen.

Hoe kan ik een hypotheek afsluiten?

Het afsluiten van een hypotheek gaat aan de hand van 5 stappen;
Stap 1: Eerste belafspraak
Stap 2: Persoonlijk online videogesprek
Stap 3: Hypotheekaanbod op maat
Stap 4: De aanvraag bij de geldverstrekker
Stap 5: Je huis gekocht!

Meer informatie over de stappen van het afsluiten van een hypotheek vindt je hier.

Wat doet een adviseur voor mij?

Een hypotheekadviseur van Hypotheek-aanvragen.nl geeft jou financieel advies en helpt bij het vinden naar een hypotheek die bij je past. Niet alleen jouw huidige financiële situatie is van belang maar jouw toekomstplannen zijn nog belangrijker voor een professioneel advies. Hierdoor kom je in de toekomst niet voor verassingen te staan. Een hypotheekadviseur zal verschillende hypotheken vergelijken zodat je de beste hypotheekvorm, hypotheekvoorwaarden en de laagste maandlast kunt verkrijgen. De laagste maandlast bestaat niet alleen uit rente maar ook uit aflossing.

Waar vind ik een goede adviseur?

Die heb je hier gevonden! Wij bieden je een totaal oplossing tegen één vast tarief. Onze adviseurs begeleiden je van A tot Z in het gehele proces. Dus wij onderhouden contacten met geldverstrekkers, verzekeraars, taxateurs en notarissen. En wij hebben aanstellingen bij alle geldverstrekkers in Nederland. Wij kunnen je dus alijd de beste hypotheek verstrekken. Als je begrijpt wat wij uitleggen, dan weet je waar je voor tekent. Wij regelen de rest.
Bekijk de ervaringen van onze klanten die je voor gingen.

Wat is een goede adviseur?

Een hypotheekadviseur kijkt verder dan alleen jouw financiële situatie van vandaag. Het is belangrijk dat een adviseur jouw toekomstplannen meeneemt in het maken van een onafhankelijk hypotheekadvies. Dit zorgt ervoor dat je in de toekomst niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Een goede adviseur is onafhankelijk en vergelijkt alle hypotheken van alle geldverstrekkers, zodat jij de beste rente en voorwaarden voor jouw hypotheek kan krijgen.

Wat zijn de voorwaarden van een hypotheek? Waar moet ik opletten of juist voor uitkijken?

Hypotheekrentes startershypotheek

De hypotheekrentes voor een starter variëren per geldverstrekker. Daarnaast hangt jouw rentepercentage af van het te lenen geldbedrag ten op zicht van de waarde van de woning. Zo kan een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie een hoger rentepercentage hebben dan een hypotheek met NHG.

Hypotheekvormen startershypotheek

Er zijn verschillende hypotheekvormen. Voor een starter is het noodzakelijk om de hypotheek betaalbaar te houden door gebruik te maken van een fiscale voordeel genaamd hypotheekrenteaftrek. Aangezien niet alle hypotheken dit fiscale voordeel hebben, ben je als starter beperkt in de keuze van hypotheekvorm.
Als starter zijn er slechts twee hypotheekvormen waarbij de betaalde hypotheekrente fiscaal aftrekbaar is,... namelijk:

Nieuwbouw of bestaande bouw

Het verschil tussen nieuwbouw of bestaande bouw voor een starter zijn hieronder weergegeven.

 • Nieuwbouw

  - Aankoopsom staat vast.

  - Vaak lagere maandlasten door een energiezuiniger huis, wat betekend dat je maandelijks meer overhoudt. Hierdoor zijn hogere netto maandlasten van een hypotheek dus draagbaarder.

 • Bestaande bouw

  - Aankoopsom variabel door mogelijk overbieden.

  - Kosten koper (K.K.) wordt niet gefinancierd.

Direct een Afspraak maken

Maak direct een afspraak om hypotheekadvies te ontvangen.