Laagste rente: 0,50%

Ondernemershypotheek

Wil je geld vrijmaken voor het verbouwen van je huis? Bekijk hier jouw mogelijkheden.

Start hier Maximale hypotheek berekenen

Ondernemershypotheek

In tegenstelling tot iemand in loondienst, is het voor jou als ondernemer lastiger om een hypotheek af te sluiten. Echter is er meer mogelijk dan jij als ondernemer denkt.

Hoeveel kan ik lenen?

De hoogte van de hypotheek hangt af van verschillende variabelen. Zo heeft jouw toetsinkomen, de hypotheekrente en marktwaarde van de woning invloed op de hoogte van jouw ondernemershypotheek. Daarnaast kunnen lopende verplichtingen waaronder partneralimentatie en leningen ook invloed hebben op jouw hypotheek. Per geldverstrekker verschillen de voorwaarden voor een ondernemershypotheek en daarmee ook de maximale hypotheek.

Eenmanszaak, BV of VOF?

De soort onderneming bepaald het risico voor de geldverstrekker en voor de hypotheeknemer en daarmee ook de hypotheekvorm en bijbehorende maximale hypotheek.

Inkomensbepaling als ondernemer

De inkomensbepaling van jou als ondernemer wordt getoetst aan verschillende variabelen. Dit wordt het toetsinkomen genoemd. Jouw toetsinkomen bepaald uiteindelijk voor het grootste gedeelte jouw maximale hypotheek.

Hypotheekrentes voor een ondernemer

De hypotheekrentes voor een ondernemershypotheek zullen hoger uitvallen dan voor iemand in loondienst. Dit komt doordat het inkomen onzekerder is en daardoor het risico groter.

Hypotheekvormen voor een ondernemer

Bij de ondernemershypotheek zijn verschillende vormen van hypotheken mogelijk. Zo zijn bijvoorbeeld een effecten, annuïteiten, aflossingsvrije, lineaire of zelfs een tweede hypotheek mogelijk.

Direct een afspraak maken

Maak direct een afspraak om hypotheekadvies te ontvangen.