Hypotheek aanvragen: Hypotheekrente gaat weer wat stijgen. Pak snel je voordeel!

Hypotheekrente vergelijken

De laagste rentepercentages van alle aanbieders eenvoudig voor jou in één overzicht zodat jij een hypotheek met gunstige voorwaarden zult afsluiten.

Klantervaring beoordeling 9.8

Hypotheekrente vergelijken

Waarom zou je maandelijks teveel betalen voor jouw hypotheek als een andere geldverstrekker een lagere hypotheekrente aanbiedt? Zonder dat je het doorhebt kan het zo zijn dat je teveel betaald. Tijd om het te controleren dus!

Moet ik oversluiten of een nieuwe hypotheek afsluiten? Is het al tijd om over te sluiten? Dit blijven altijd veelgestelde vragen.
Echter is het zo dat de meeste hypotheken die in het verleden zijn afgesloten, hogere rentepercentages bezitten dan de huidige historisch lage hypotheekrentes. Vaak is het gezien de rentedaling van de afgelopen jaren voordeliger om jouw hypotheek over te sluiten tegen een lagere hypotheekrente, dan om jouw huidige hypotheek aan te houden. Wil je meer weten hoe dit in elkaar zit? Lees hypotheek oversluiten.

Wil je weten of jij ook kan besparen op jouw hypotheek door gebruik te maken van de huidige rentepercentages? Bereken dan zelf jouw bespaarmogelijkheid via deze rekenmodule. Indien jij jouw gegevens niet bij de hand hebt maar graag wilt weten of jij ook kan profiteren van de hypotheekrente percentages? Neem dan contact met een van onze adviseurs op.

Het up-to-date houden van jouw hypotheek kan ervoor zorgen dat jij financieel sterker in jouw schoenen staat. Dit hangt o.a. af van wanneer jij jouw hypotheek hebt afgesloten en voor welke tijd jij jouw hypotheekrente hebt vastgezet. Indien jij kort geleden een hypotheek hebt afgesloten, kan het zo zijn dat jij al profiteert van de lage rentepercentages.

Als jij jouw hypotheek langer geleden hebt afgesloten en eigenlijk niet meer naar om hebt gekeken, kan het zo zijn dat jij op financieel gebied veel voordeel kan behalen. Zorg er dus voor dat jij jouw hypotheek laat controleren door een adviseur zodat jij in de beste financiele positie komt te staan. Daarnaast zorgt de controle ervoor dat jij kan anticiperen op toekomstplannen zodat jij nooit voor verassingen komt te staan bij een verandering in jouw leven.

Kortom, laat je dus adviseren door één van onze adviseurs zodat jouw toekomstige hypotheek of jouw huidige hypotheek de laagste rente heeft. Wil je eerst zelf onderzoeken of het zinvol is om je hypotheek aan te passen? Alle bekende en grote geldverstrekkers zoals de hypotheekrente van ABN-AMRO, ING Bank, Obvion, Florius, Achmea, SNS Bank, Delta Lloyd, Argenta, Hypotrust en vele anderen vind je in het onderstaande renteoverzicht.

Aangezien onze organisatie onafhankelijk opereert weet je zeker dat jij de meest actuele en eerlijke rentestanden te zien krijgt. Wij vergelijken voor jou alle rentestanden van onze geldverstrekkers zodat jij gegarandeerd bent van de laagste hypotheekrente voor jouw hypotheek.

Het hypotheekrente overzicht

Hypotheek-aanvragen.nl biedt jou een onafhankelijk en actueel hypotheekrente overzicht zodat jij je kan oriënteren voordat je een hypotheek aanvraagt, oversluit of afsluit. Zo weet je zeker dat jij de meest gunstige voorwaarden voor jouw (toekomstige) hypotheek ontvangt.

Hypotheekrente ontwikkeling

Doordat de ECB de afgelopen jaren haar rente heeft verlaagd naar zelfs negatieve rentepercentages, kost het de geldverstrekkers geld om geld op hun rekening te hebben. Dit heeft er toe geleid dat het geld aantrekkelijker is gemaakt door de rentepercentages te verlagen zodat de kosten van de bank afnemen. Het gevolg hiervan is dat de hypotheekrente over de afgelopen jaren steeds verder is gedaalt, mede door de concurrentiestrijd van banken onderling. Wat de rente zal doen in de toekomst is nog onduidelijk. Een ding is zeker, nu de hypotheekrente zo laag staat kun je daar fors van profiteren.

Hypotheekrente met en zonder NHG

Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan geeft het NHG meer zekerheid aan de geldverstrekker waardoor de rentepercentages vaak lager uitvallen. Een NHG Hypotheek zorgt namelijk voor de allerlaagste risicoklasse wat betekend dat je een lagere rentestand zult ontvangen dan een hypotheek zonder NHG. Huizenkopers die binnen de NHG grens vallen en kiezen voor een NHG hypotheek profiteren dus van lagere rentepercentages. Het kost iets meer bij het afsluiten, maar biedt meer zekerheid indien er wat gebeurd. Kies je een hypotheek zonder NHG? Houdt dan rekening met een hoger rentepercentage.

Hypotheekrente aflossingsvrij

De hypotheekrente bij een aflossingsvrije hypotheek is in de meeste gevallen hoger dan bij de andere hypotheekvormen. Dit heeft te maken met het feit dat er niet wordt afgelost en dat de restschuld vooruitgeschoven wordt. Dit betekend voor de geldverstrekker een langer en dus groter (terugbetalings) risico dan wanneer er maandelijks wordt afgeslost.

Hypotheekrente wijzigen

Loopt jouw rentevasteperiode bijna af of wil je voortijdig jouw hypotheekrente aanpassen? Door jouw hypotheek over te sluiten kan je een wijziging aanbrengen in jouw hypotheekrente percentage. Het zou kunnen zijn dat jij een boeterente moet betalen voor het voortijdig aanpassen van de rente. Ga met een adviseur in gesprek om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn. Wil je alvast weten voor welke rentepercentages jij in aanmerking komt? Kijk dan in ons bovenstaande hypotheekrente overzicht.

Hypotheekrente vastzetten

De hypotheekrente is op dit moment laag.
Wat gaat hij in de toekomst doen? Kies jij voor een variabele rente of zet je hem vast voor de aankomende jaren?

Door de lage rentestanden op het moment, wordt er veel gekozen voor een 20 of 30 jarige rentevaste periode. Als de rente dan weer stijgt, profiteer je van jouw lagere rentestand ten opzichte van de actuele rentestand. Jouw rentestand hoef je natuurlijk niet vast te zetten, dan is de rente variabel en is de kans groter is dat de rente lager ligt dan bij een hypotheek met rentevaste periode. Uitendelijk loop je dan wel het risico dat de rente weer gaat stijgen.

De laagste hypotheekrente 10 jaar vast is op dit moment in het bovenstaande overzicht te zien. De huidige rentestand hangt af van de tariefklasse waarin men zich bevindt. Op dit moment varieert de rente tussen 0,43% en 1,40% voor 10 jaar vast.

De laagste hypotheekrente 20 jaar vast is op dit moment in het bovenstaande overzicht te zien. De huidige rentestand hangt af van de tariefklasse waarin men zich bevindt. De hypotheekrente van 20 jaar vast zal hoger uitpakken dan 10 jaar vast door het feit dat het risico van het oplopen van de hypotheekrente wordt gedekt over een langer termijn. Op dit moment is de bandbreedte van 20 jaar vast tussen 1,10% en 2,20% doordat er verschillende soorten hypotheken worden getoond in het renteoverzicht.

De laagste hypotheekrente 30 jaar vast vergelijken gaat heel makkelijk door het bovenstaande rente overzicht. De huidige rentestand hangt af van de tariefklasse waarin men zich bevindt. De hypotheekrente van 30 jaar vast zal hoger uitpakken dan 10 jaar vast of 20 jaar vast. Dit komt door het feit dat de rentestand op dit moment erg laag is en bij het afsluiten voor 30 jaar, ook zekerheid wordt gegeven voor deze rente. In 30 jaar is het gebruikelijker dat de hypotheekrente zal veranderen waardoor lagere rentepercentages minder snel aan de orde zijn. Op dit moment is de bandbreedte van 30 jaar vast tussen 1,40% en 3,65% doordat er verschillende soorten hypotheken worden getoond in het renteoverzicht.

Hypotheekrente grafiek

Middels de bovenstaande grafiek zijn de top 5 geldverstrekkers met hun rentepercentage weergegeven. Wil je rentevasteperiode of marktwaarde klasse aanpassen? Gebruik dan de knop rechtsboven.


Nieuws & prognose hypotheekrente

Meer nieuws.