Laagste rente: 0,50%

Overwaarde op jouw hypotheek

In de meeste gevallen is het handig om jouw overwaarde te benutten. Echter weten de meeste mensen met hypotheek niet wat ze met de overwaarde op hun huis kunnen doen. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn, maak dan een afspraak zodat wij jou kunnen helpen.

Maak direct een afspraak

Wat is overwaarde?

Het verschil tussen de waarde van de woning en de hoogte van de hypotheek zorgt voor overwaarde of een restschuld. Als jouw hypotheek lager is dan de waarde van je woning, dan heb je overwaarde. Je spreekt over een restschuld als de waarde van de woning lager is dan jouw hypotheek.

Ik heb overwaarde op mijn huis en wat nu?

Door bijvoorbeeld een gestegen huizenprijs of het aflossen van jouw hypotheek heb je overwaarde opgebouwd. Voor je huidige hypotheek maakt het geen verschil, echter kan het voor een toekomstige hypotheek of verbouwing wel verschil uitmaken. Je kan bijvoorbeeld door het extra vermogen een duurder huis aankopen. Ook kan je bijvoorbeeld je huis verbouwen met de overwaarde door de hypotheek te verhogen.

Waarvoor kan ik deze gebruiken?

Overwaarde van je huis kan je (afhankelijk van je bank) voor bijna alles gebruiken. De meest gangbare manier van het benutten van je overwaarde is bij het aankopen van een duurder huis. Dit komt doordat het vermogen van de overwaarde “in je huis vast zit” waardoor je dit vermogen pas uit de woning haalt wanneer je jouw huis verkoopt. Door middel van een overbruggingshypotheek kan je voor de verkoop van je huis, gebruik maken van de overwaarde.

Naast het aanschaffen van een duurdere woning kan de overwaarde worden gebruikt voor woningverbetering (verduurzamen/energiezuiniger maken) of het maken van consumptieve bestedingen (zoals het maken van een wereldreis of het schenken van geld aan je kinderen). Daarnaast kun je misschien een tweede huis kopen om zo te verhuren, etc.

Neem hiervoor contact op om zo te zien wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Hoeveel kan ik lenen, hypotheek verhogen?

Hoeveel je kunt lenen hangt af van de overwaarde van je huis maar ook of je de maandlasten van de hogere hypotheekwaarde kunt dragen.

Maak direct een afspraak

Maak direct een afspraak om er achter te komen hoe veel jij kan lenen of bereken het zelf online.