Laagste rente: 0,50%

Maximale hypotheek berekenen

Voor vele is de maximale hypotheek van groot belang bij het zoeken naar een koophuis. Met onze rekenmodule bereken je snel jouw maximale hypotheek zodat jij direct weet waar je aan toe bent. Jouw maximale hypotheek berekenen wij aan de hand van de CHF toets en de maximaal verkrijgbare hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Wat heeft invloed op mijn maximale hypotheek berekening?

De samenstelling van jouw huishouden heeft invloed op jouw kosten en uitgaven per maand. Zo brengen kinderen kosten met zich mee. Ook kan een partner kosten met zich meebrengen of juist inkomsten. Hier wordt rekening mee gehouden bij het berekenen van jouw maximale hypotheek. Hieronder staan een aantal zaken die een grote rol spelen bij het bepalen van jouw maximale hypotheek.

- Jouw bruto inkomen & eventueel van je partner
- Samenstelling van jouw huishouden
- Partneralimentatie
- Openstaande schulden
- Erfpachtlasten
- Looptijd van de hypotheek

Jouw bruto jaarinkomen en eventueel die van je partner

Aan de hand van de bovenstaande gegevens maken wij een berekening en ontvang jij een overzicht van de hypotheekvormen, de geldverstrekkende partijen en de bijbehorende hypotheekrente.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Jouw bruto jaarinkomen vormt de basis voor de hoogte van de hypotheek. Het eventuele inkomen van je partner wordt hierbij opgeteld als je samen de hypotheek afsluit. Hierdoor zijn de maandelijkse/jaarlijkse inkomsten hoger en kunnen jullie een hogere hypotheek afsluiten.

Partneralimentatie

Door een alimentatie die je moet betalen aan bijvoorbeeld je ex-partner kan het zo zijn dat je minder per maand overhoudt voor het dragen van jouw hypotheeklasten. Hierdoor gaat het maximale hypotheekbedrag naar beneden. Echter wordt er bij alimentatie aan je kinderen niets op je inkomen in mindering gebracht.

Openstaande schulden

Openstaande schulden zoals een persoonlijke lening, creditcardschuld, private lease, doorlopend krediet en uitgestelde betalingen hebben een verlagende werking op jouw maximale hypotheek.
Het aflossen van deze schulden voor het afsluiten van jouw hypotheek wordt aangeraden.

Erfpacht bij jouw woning

Erfpacht is in feite huur voor de grond die niet van jouw is. Als je elk jaar dezelfde huur betaald heet dit een erfpachtcanon. Het is mogelijk dat dit al voor een aantal jaar is afgekocht waardoor jij niks hoeft te betalen. De jaarlijkse huur heeft invloed op jouw maximale hypotheek omdat het van jouw inkomen wordt afgehaald.

Looptijd van de hypotheek

De looptijd betekend ook wel in hoeveel jaar je het geleende bedrag moet afbetalen. Hoe korter de looptijd, hoe meer je per maand/jaar moet betalen aan aflossing. Hier wordt rekening mee gehouden aangezien ze kijken naar je inkomen.
Een kortere looptijd kan dus ook een lagere maximale hypotheek betekenen. Een langere looptijd betekend dus minder maandelijkse aflossing waardoor jouw maximale hypotheek omhoog gaat.

Niet-aftrekbaar deel van de hypotheek

De hypotheekrente is alleen fiscaal aftrekbaar als je het geleende geld helemaal gebruikt voor het aankopen van jouw huis of bijvoorbeeld het onderhouden of verbeteren van jouw huis.
Het deel wat aan andere zaken wordt uitgegeven zoals het maken van een verre reis, is niet fiscaal aftrekbaar.
Het ontbreken van hypotheekrenteaftrek zorgt ervoor dat je minder aftrek ontvangt en dus hogere maandlasten hebt. Hierdoor kan jouw maximale hypotheek lager uitpakken.

Hypotheekrente invloed op mijn maximale hypotheek?

De hypotheekrente is zeker van belang bij jouw maximale hypotheekbedrag. Een hogere rente zorgt voor meer maandelijkse/jaarlijkse rente waardoor jij minder over houdt per maand en dus minder te besteden hebt. Een hogere rente heeft dus negatieve invloed op jouw maximale hypotheekbedrag.

Hypotheek berekenen
ING

De online rekenmodules werken ook bij het berekenen van een ING hypotheek. Bij de ING kan je alle mogelijke hypotheekvormen afsluiten.

Hypotheek berekenen
Rabobank

De Rabobank biedt in de rekenmodule verschillende hypotheken aan waaronder een Plushypotheek, GroenHypotheek en BasisHypotheek. Hierbij zijn alle hypotheekvormen van toepassing.

Hypotheek berekenen
ABN AMRO

De ABN AMRO biedt verschillende hypotheken aan onder de naam Budget, Woning en Hypotheken met korting. Al deze hypotheken worden vergeleken in de rekenmodules zodat jij de beste hypotheek kan uitkiezen.

Mocht je bij het invullen van het formulier er niet uitkomen, dan zouden wij graag voor jou deze maximale hypotheek berekening maken. Als je graag contact met ons zou willen opnemen, dan kun je bellen naar:
020 - 6191912 (Wij werken landelijk)

> Hypotheek offerte aanvragen
> Gratis contact opnemen met een hypotheek adviseur