Hypotheek aanvragen: Hypotheekrente gaat weer wat stijgen. Pak snel je voordeel!

Maximale hypotheek berekenen

Voor vele is de maximale hypotheek van groot belang bij het zoeken naar een koophuis. Met onze rekenmodule bereken je snel jouw maximale hypotheek zodat jij direct weet waar je aan toe bent. Jouw maximale hypotheek berekenen wij aan de hand van de CHF toets. Wil jij ook jouw maximale hypotheek berekenen zodat jij weet welke woning jij kan aanschaffen of tot hoe ver jij jouw huidige hypotheek kan verhogen?

Wat heeft invloed op mijn maximale hypotheek berekening?

De samenstelling van jouw huishouden heeft invloed op jouw kosten en uitgaven per maand. Zo brengen kinderen kosten met zich mee. Ook kan een partner kosten met zich meebrengen of juist inkomsten. Hier wordt rekening mee gehouden bij het berekenen van jouw maximale hypotheek. Hieronder staan een aantal zaken die een grote rol spelen bij het bepalen van jouw maximale hypotheek.

- Jouw bruto inkomen & eventueel van je partner
- Samenstelling van jouw huishouden
- Partneralimentatie
- Openstaande schulden
- Erfpachtlasten
- Looptijd van de hypotheek

Online hypotheek berekenen

Wil jij ook een indicatie van jouw maximale hypotheek? Je kan eenvoudig online een berekening maken! Indien jij jouw financiële gegevens in de bovenstaande rekenmodule invult, ontvang jij gelijk jouw hypotheek berekening. Daarnaast kan jij variabelen aanpassen waardoor jij direct ziet wat voor invloed deze zaken hebben op jouw maximale hypotheek. Wil je daarna nog meer weten? Dan kan je gelijk contact opnemen met een persoonlijke adviseur.

Hypotheek berekenen
ING

De rekenmodules werken ook bij het berekenen van een ING hypotheek. Bij de ING kan je alle mogelijke hypotheekvormen afsluiten.

Hypotheek berekenen
Rabobank

De Rabobank biedt in de rekenmodule verschillende hypotheken aan waaronder een Plushypotheek, GroenHypotheek en BasisHypotheek. Hierbij zijn alle hypotheekvormen van toepassing.

Hypotheek berekenen
ABN AMRO

De ABN AMRO biedt verschillende hypotheken aan onder de naam Budget, Woning en Hypotheken met korting. Al deze hypotheken worden vergeleken in de rekenmodules zodat jij de beste hypotheek kan uitkiezen.

Welke aspecten hebben direct invloed op mijn maximale hypotheek?

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Aan de hand van de bovenstaande gegevens maken wij een berekening en ontvang jij een overzicht van de hypotheekvormen, de geldverstrekkende partijen en de bijbehorende rente.

Jouw bruto jaarinkomen (en die van je partner)

Jouw bruto jaarinkomen vormt de basis voor de hoogte van de hypotheek. Het eventuele inkomen van je partner wordt hierbij opgeteld als je samen de hypotheek afsluit. Hierdoor zijn de maandelijkse/jaarlijkse inkomsten hoger en kunnen jullie een hogere hypotheek afsluiten.

Partneralimentatie

Door een alimentatie die je moet betalen aan bijvoorbeeld je ex-partner kan het zo zijn dat je minder per maand overhoudt voor het dragen van jouw hypotheeklasten. Hierdoor gaat het maximale hypotheekbedrag naar beneden. Echter wordt er bij alimentatie aan je kinderen niets op je inkomen in mindering gebracht.

Openstaande schulden

Openstaande schulden zoals een persoonlijke lening, creditcardschuld, private lease, doorlopend krediet en uitgestelde betalingen hebben een verlagende werking op jouw maximale hypotheek.
 Het aflossen van deze schulden voor het afsluiten van jouw hypotheek wordt aangeraden.

Erfpacht bij jouw woning

Erfpacht is in feite huur voor de grond die niet van jouw is. Als je elk jaar dezelfde huur betaald heet dit een erfpachtcanon. Het is mogelijk dat dit al voor een aantal jaar is afgekocht waardoor jij niks hoeft te betalen. De jaarlijkse huur heeft invloed op jouw maximale hypotheek omdat het van jouw inkomen wordt afgehaald.

Looptijd van de hypotheek

De looptijd betekend ook wel in hoeveel jaar je het geleende bedrag moet afbetalen. Hoe korter de looptijd, hoe meer je per maand/jaar moet betalen aan aflossing. Hier wordt rekening mee gehouden aangezien ze kijken naar je inkomen.
Een kortere looptijd kan dus ook een lagere maximale hypotheek betekenen. Een langere looptijd betekend dus minder maandelijkse aflossing waardoor jouw maximale hypotheek omhoog gaat.

Niet-aftrekbaar deel van de hypotheek

De hypotheekrente is alleen fiscaal aftrekbaar als je het geleende geld helemaal gebruikt voor het aankopen van jouw huis of bijvoorbeeld het onderhouden of verbeteren van jouw huis.
 Het deel wat aan andere zaken wordt uitgegeven zoals het maken van een verre reis, is niet fiscaal aftrekbaar. 
Het ontbreken van hypotheekrenteaftrek zorgt ervoor dat je minder aftrek ontvangt en dus hogere maandlasten hebt. Hierdoor kan jouw maximale hypotheek lager uitpakken.

Rentepercentage invloed op mijn maximale hypotheek?

De rente van de hypotheek is zeker van belang bij jouw maximale hypotheekbedrag. Een hogere rente zorgt voor meer maandelijkse/jaarlijkse rente waardoor jij minder over houdt per maand en dus minder te besteden hebt. Een hogere rente heeft dus negatieve invloed op jouw maximale hypotheekbedrag.

In de bovenstaande rekenmodule kan jij jouw hypotheek online berekenen. Als dit niet lukt dan kunnen wij jouw maximale hypotheek berekenen. Door contact met ons op te nemen zal jij dan jouw hypotheek berekening ontvangen.

> Hypotheek offerte aanvragen
> Gratis contact opnemen met een hypotheek adviseur