Laagste rente: 0,50%

Seniorenhypotheek

Hoe gaat dat in zijn werk met jouw pensioeninkomen? Een hypotheek speciaal voor jou als senior.

Bekijk hier jouw mogelijkheden.

Start hier Maximale hypotheek berekenen

Seniorenhypotheek

Kan ik nog een hypotheek afsluiten op latere leeftijd?

Als senior kan je nog op latere leeftijd een hypotheek afsluiten. Echter gelden er vanaf 57 jarige leeftijd strengere eisen bij banken als je een hypotheek wilt afsluiten of verhogen. Tien jaar voor de pensioendatum wordt er al rekening gehouden met hypotheekaanvragen in verband met het toekomstige pensioeninkomen. Hierdoor is het maximale hypotheekbedrag over het algemeen lager. De hypotheek moet sneller afgelost worden wat betekend dat de maandlasten omhoog schieten.

Seniorenregeling hypotheken

Als je op dit moment al pensioen ontvangt of al minder dan 10 jaar verwijderd bent van je AOW-leeftijd, dan zijn er mogelijkheden om gebruik te maken van de seniorenregeling. Dit kan voor zowel hypotheken met als zonder Nationale Hypotheek Garantie. Door middel van de seniorenregeling kan jouw toekomstige woonwens toch nog vervuld worden.

Het berekenen van een seniorenhypotheek

Het maximale hypotheekbedrag zal lager zijn door de strengere eisen van banken. De hoogte van het bedrag hangt af van verschillende variabelen. Ga in gesprek met jouw hypotheekadviseur om de mogelijkheden te bespreken.

Direct een afspraak maken

Maak direct een afspraak om hypotheekadvies te ontvangen.