Laagste rente: 0,50%

Verduurzamen van
mijn huis & hypotheek

Wordt het tijd dat jouw maandlasten minder worden en jouw huis energiezuiniger wordt?

Bekijk hier jouw mogelijkheden.

Start hier Maximale hypotheek berekenen

Wat houdt verduurzamen & woningverbetering in?

Door middel van een verduurzaming van je huis en dus het energiezuiniger maken, verduurzaam je ook gelijk je hypotheek. Doordat jouw huis energiezuiniger wordt zal niet alleen jouw ecologische voetafdruk verminderen, maar ook de maandlasten die ontstaan door bijvoorbeeld energiekosten van jouw huis.

Hoe kan ik mijn huis verduurzamen?

Jouw huis kan op verschillende manieren schoner en duurzamer worden gemaakt. Hieronder een aantal voorbeelden waardoor het energielabel van jouw huis verbeterd wordt.

  • Hr-ketel
  • H++ beglazing en energiezuinige kozijnen
  • Gevelisolatie, vloerisolatie, leidingisolatie
  • Zonnepanelen
  • Zonneboiler
  • Warmtepomp
  • Warmteterugwinning en ventilatie

Wat betekent een duurzaam huis voor mijn hypotheek - hogere maximale hypotheek?

Een duurzaam huis betekend lagere maandlasten waardoor je per maand ook een hogere hypotheeklast kan dragen. Daarnaast geven de meeste geldverstrekkers een hogere maximale hypotheek. Met deze energiebesparende voorzieningen mag je een groter bedrag dan de woningwaarde lenen.
Daarnaast is het zo dat wanneer je inkomen meer dan 33.000 euro is dan blijven investeringen in energiebesparende voorzieningen tot 9.000 euro buiten beschouwing bij jouw inkomenstoetsing.

Als jouw huis energieneutraal is, ook wel nul-op-de-meter genoemd, dan kan dit bedrag met energieprestatiegarantie oplopen tot 25.000 euro

Direct een afspraak maken

Maak direct een afspraak om te kijken wat de mogelijkheden van jouw maximale hypotheek zijn bij het verduurzamen van jouw huis.