Laagste rente: 0,50%

Consumptieve hypotheek

Wil je geld vrijmaken voor het aanschaffen van een nieuwe auto of om toch iets langer op vakantie te gaan?
Een consumptieve hypotheek maakt het mogelijk!

Wat is een consumptieve hypotheek?

U kunt uw huidige hypotheek verhogen met als doel deze gelden te gebruiken voor de aanschaf van consumptieve goederen.

Hypotheek consumptieve bestedingen

Onder consumptieve goederen c.q. bestedingen worden onder andere de volgende punten verstaan;

  • Aankoop van een auto;
  • Aankoop van een caravan;
  • Aankoop van een boot (waar geen hypothecaire inschrijving op kan plaatsvinden)
  • Een verre reis;
  • Studiekosten van de kinderen;
  • Aankoop van meubilair.

En zo zijn er nog talloze consumptieve goederen/bestedingen te noemen.

>> Mijn consumptief krediet laten berekenen

Rente van een consumptieve hypotheek

Een consumptieve hypotheek heeft over het algemeen dezelfde rentepercentages als een "gewone" hypotheek. Hierdoor is het aantrekkelijker om deze hypotheek af te sluiten in plaats van een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Consumptieve hypotheek geldverstrekkers

De meest gevraagde geldverstrekkers zijn;

Consumptieve hypotheek ABN AMRO
Consumptieve hypotheek ING
Consumptieve hypotheek Rabobank

Echter zijn er tal van geldverstrekkers die waarschijnlijk gunstigere voorwaarden kunnen aanbieden waaronder de looptijd van de lening en hypotheekvorm. Onze adviseurs maken graag een overzicht zodat jij verzekerd bent van de beste geldverstrekker met bijbehorende voorwaarden.

Hoeveel kan ik lenen/ hypotheek verhogen? (Box 3)

Doordat de consumptieve hypotheek voor consumptieve bestedingen kan worden gebruikt is de hypotheekrente niet aftrekbaar. Gezien het feit dat de rente niet aftrekbaar is, zijn de maandlasten hoger waardoor je dus ook minder kan lenen. Echter betaal je hierdoor wel maandelijks minder rente dan bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Consumptieve hypotheek aftrekbaar?

Indien u een deel van uw hypotheekgelden hiervoor gaat gebruiken kunt u over dat gedeelte van de hypotheek niet gebruik maken van hypotheekrenteaftrek. Immers, u kunt alleen rente aftrekken over dat gedeelte van de hypotheek welke betrekking heeft op de aanschaf van de woning zelf of indien deze gelden bestemd zijn voor verbouwing of verbetering van uw woning.

Ondanks het feit dat het consumptieve rentedeel niet aftrekbaar is, is het vaak wel verstandig om het hypothecair te financieren. De rente die u betaald op de hypotheek is stukken lager dan de rente die betaald dient te worden voor een persoonlijke lening, doorlopend krediet, of rentekrediet. Wel moet er op gelet worden dat het bedrag van de consumptieve besteding een bepaald bedrag moet overschrijden om zijn aantrekkelijkheid en voordeel te behouden. Immers, de kosten die een hypotheek met zich mee brengt (notariskosten, taxatiekosten, afsluitkosten) moeten wel in de financieringsbehoefte worden meegenomen aangezien deze kosten niet van toepassing zijn bij een persoonlijke lening, doorlopend krediet of rentekrediet.

Meer advies nodig over een consumptieve hypotheek?

Onze adviseurs helpen je graag zodat jij zo snel mogelijk gebruik kan maken van consumptief krediet voor bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe auto of het maken van een verre reis.

020 - 6191912
Mail ons

Contact
Opnemen