Hypotheek aanvragen vanaf: 0,50%

Hypotheekrente: Is de bodem al in zicht?

Hypotheekrente: Is de bodem al in zicht?

Zal de hypotheekrente nog verder dalen? In de laatste week van januari verlaagden de meeste geldverstrekkers hun hypotheekrente. Een renteoorlog tussen bijna alle geldverstrekkers voeren dagelijks de stijd.

Naar verwachting zullen de hypotheekrentes de komende weken door blijven dalen. Alhoewel het rentepercentage waartegen de geldverstrekkers geld kunnen lenen nauwelijks veranderd, is er nog steeds een daling in de percentages zichtbaar. Dit kan maar een ding betekenen, dat de marges van de geldverstrekkers inklinken en de banken inschikken om zo tussen de prijsvechtende concurrenten klanten binnen te halen.

Renteverloop

Waar vorig jaar januari voor een NHG hypotheek met vaste looptijd van 10 jaar nog rond de 1,3% rente werd gevraagd, staat de stand van dit jaar al gemiddeld op 1,1%. Een forse daling van 0,2%-punt. Wanneer is het punt bereikt dat de rente weer gaat stijgen?

Starters op de woningmarkt

Ondanks de daling van de hypotheekrente en de afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters tot 35 jaar, wat een gemiddelde besparing van €6000 op de totale hypotheeksom moet opleveren, is het aantal aanvragen voor een startershypotheek in januari 2021 onveranderd gebleven.

Lees meer over de nieuwe trend: Aan de hand van een lening van ouders toch een eerste woning kunnen kopen.