Hypotheek aanvragen vanaf: 0,50%

Hypotheekrenteaftrek nog maar 10 jaar?

Hypotheekrenteaftrek nog maar 10 jaar?

Op 1 januari 2001 ging voor het eerst een lichte streep door de hypotheekrentaftrek. Dit betekend dat voor de eerste groep huiseigenaren dat het laatste decennium van renteaftrek op hun hypotheek ingegaan.

Het creëert onrust

Huisbezitters zijn van huis gewisseld, ze hebben een tweede hypotheek afgesloten of wellicht zijn ze in een echtscheiding terecht gekomen. Hierdoor is de hypotheek uitgevloeid en in delen verspreid. Omdat er gedurende de tijd verschillende situaties zijn voorgevallen, ontstaat er onrust. Mensen weten niet wanneer het recht op hypotheekrenteaftrek vervalt. Het is afwachten wat de regels in 2031 zullen zijn. Echter kan het zo zijn dat er geen hypotheekrenteaftrek meer is

Dit kan een enorme financiële ingreep hebben als het recht van aftrek stopt, zeker als dit samenvalt met de pensioenleeftijd van huisbezitters. Ouderen kunnen deze hogere maandlasten wellicht niet dragen en moeten noodgedwongen verhuizen. Bij aflossingsvrije hypotheken speelt dit met name een rol, gezien het feit dat over 10 jaar er weer een stuk afgelost is.

Meer weten over jouw situatie?

Het is verstandig dat jouw situatie in kaart wordt gebracht om zo de mogelijke problemen voor te zijn. De hypotheekrenteaftrek voorwaarden kunnen we niet voorspellen, echter kunnen we wel inspelen op mogelijk toekomstige situaties. Hierdoor kunnen noodgedwongen verhuizingen voorkomen door je daar op voor te bereiden.

Wil je meer weten wat het aflopen van de hypotheekrenteaftrek betekend voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op.