Hypotheek aanvragen: Hypotheekrente gaat weer wat stijgen. Pak snel je voordeel!

Starterslening van het SVN

Een aanvullende mogelijkheid om het verschil tussen jouw maximale hypotheek en de aankoopsom rond te krijgen.

Maximale hypotheek berekenen

Klantervaring beoordeling 9.8

Starterslening aanvragen naast jouw startershypotheek

Je wilt voor het eerst een eigen woning kopen en je hebt een bepaalde woning op het oog. Blijken de woonlasten te hoog voor jouw inkomen, dan kom je misschien in aanmerking voor de Starterslening.

Wat is de Starterslening? (SVN)

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van een woning en de maximale verkrijgbare hypotheek op basis van jouw inkomen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

De hoogte van de Starterslening hangt af van jouw inkomen, jouw eigen vermogen en de voorwaarden van de gemeente waarin je de woning aankoopt. De Starterslening kent een rentevaste periode van 15 jaar, de looptijd is maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar van de hypotheek betaal je géén hypotheekrente en aflossing over het Starterslening deel. Na het derde jaar ga je wél rente en aflossing betalen als uw inkomen voldoende gestegen is. Is jouw inkomen niet voldoende gestegen, dan kun je bij SVN een her-toets op jouw inkomen aanvragen en ga je een maandlast betalen die past bij het inkomen die je op dat moment hebt.

Hoe ziet de totale financiering i.c.m. een Starterslening er dan uit?

De totale financiering van uw woning bestaat dan uit een normale (eerste) hypotheek en als aanvulling daarop de Starterslening. De (eerste) hypotheek moet een rentevaste periode hebben van minimaal 10 jaar vast. De Starterslening sluit je via ons kantoor af bij SVN (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting). Beide leningen (eerste hypotheek + Starterslening) moeten voldoen aan de voorwaarden van de NHG. Dit houdt in dat beide leningen samen niet meer mogen bedragen dan de verwervingskosten van de woning.

Kom ik in aanmerking voor de Starterslening?

Gemeenten die de Starterslening verstrekken stellen zelf de voorwaarden van de Starterslening vast. Zo kan een gemeente er voor kiezen om de Starterslening alleen in te zetten voor een aangewezen nieuwbouwproject. In het overzicht van gemeenten met Starterslening leest u of u in jouw gemeente een Starterslening kunt aanvragen en onder welke voorwaarden dat dan eventueel kan en tevens kun je zien hoeveel de aanvulling bedraagt.

Maak direct een afspraak

Uiteraard kunnen wij al deze stappen uit handen nemen en het gehele traject voor jouw realiseren. Maak hier direct een afspraak met een van onze adviseurs om jouw mogelijkheden te bespreken.