Hypotheek aanvragen: Hypotheekrente is iets aan het dalen!

Kwaliteitscriteria

Welke kwaliteitscriteria wij stellen

- Erkend Hypotheekadviseur
- Erkend Financieeladviseur
- Autoriteit financiële Markten

logo-efa AFM-logo – Auditz.nl


Wij van hypotheek-aanvragen.nl, zijn erkende hypotheekadviseurs.

Om Erkend Hypotheekadviseur te worden, moeten hypotheekadviseurs een examen bij de SEH afleggen. In dit examen worden de vakgebieden Belastingen, Recht, Verzekeringen, Toekomstvoorzieningen en Financieringen uitgediept. Al deze vakgebieden zijn van belang bij het adviseren over hypotheken. Een hypotheekadviseur wordt pas erkend als de kennis en ervaring zijn aangetoond.

Dit alles is ter bescherming voor jou als klant in het leven geroepen. Indien jij als klant klachten heeft over een hypotheekadvies, kun je deze klachten indienen bij de SEH. Dit gebeurt door een vragenformulier bij de SEH te bestellen. De uitspraak van de optredende Geschillencommissie zijn voor zowel de Erkend Hypotheekadviseur als de Consument bindend.

Autoriteit Financiële Markten
Er is voor de Autoriteit Financiële Markten een belangrijke rol weggelegd in de algemene informatievoorziening aan consumenten. Om de informatievoorziening aan het publiek te verbeteren, hebben de toezichthouders op de financiële markten in Nederland, de Autoriteit Financiële Markten, de Nederlandsche Bank (DNB) en de Pensioen- & Verzekeringskamer (PVK) elk een speciale telefoonlijn, de Toezichtslijn geopend. Iedereen kan hier terecht met vragen, klachten of opmerkingen over sparen, lenen, beleggen, verzekeringen en pensioenen in Nederland.

De vragen over het gedragstoezicht op de financiële markten worden door de Autoriteit Financiële Markten beantwoord. Gedragstoezicht houdt in dat de Autoriteit erop let dat consumenten op de juiste wijze worden voorgelicht over financiële producten en dat instellingen zich houden aan de afspraken die zij met hun klanten gemaakt hebben. De toezichtslijnen geven geen advies bij het maken van een keuze voor een concreet financieel product. Evenmin spreken zij een oordeel uit over de instellingen die onder hun toezicht staan.

De toezichtslijn kan op werkdagen worden gebeld van 09.00 tot 17.00. De kosten bedragen 0,35 euro per gesprek.

www.hypotheek-aanvragen.nl staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.

De Toezichtslijn van de Autoriteit-FM: 0900 - 5400 540
De Toezichtslijn van DNB: 0900 - 5200 520
De Toezichtslijn van de PVK: 0900 - 5300 530