Hypotheek aanvragen vanaf: 0,50%

Van drukke stad naar bosrijke gebieden

Van drukke stad naar bosrijke gebieden

Het aantal inwoners dat binnen de Randstad leeft en woont neemt af. Steeds meer mensen binnen de Randstad verhuizen naar andere delen van Nederland. Samenwonenden zonder kinderen en 30+’ers verlaten de Randstad steeds vaker.

De huidige beperkende corona maatregelen heeft de samenwonenden zonder kinderen en 30+’ers aan het denken gezet. De behoefte naar extra (buiten) ruimte neemt toe. Daarnaast hebben de huizenprijzen ervoor gezorgd dat er een grotere drempel is om nu de woning te verkopen en daar iets groters voor terug te kopen buiten de Randstad. In 2020 hebben per saldo 13.000 personen ervoor gekozen de Randstad te verlaten.

Ouderen

De meeste personen die de 60 jaar grens hebben overschreden neigen naar het vertrekken van de Randstad. De Randstedelingen verhuisden het liefste naar bosrijke gebieden als de Veluwe maar ook naar Limburg en Drenthe. In 2020 verhuisden 18% van de 60+ Randstedelingen naar buiten de Randstad. Ter vergelijking; in 2015 was dit slechts 12%.

Prijzen woonboerderijen omhoog

Door de trend van verhuizingen binnen de Randstad naar bosrijke gebieden neemt het aanbod woningen in de bosrijke gebieden af. Een prijsstijging van de woonboerderijen is hierdoor duidelijk merkbaar, waar in 2015 nog een krappe 400.000 euro voor een woonboerderij werd betaald is nu bijna 600.000 euro "normaal".
Zal dit dan toch door de overwaarde op de hypotheken van woningen binnen de Randstad komen?

Woon jij in de Randstad en wil jij weten wat jij met hypotheek kunt kopen in bosrijke gebieden? Doe hier jouw maximale hypotheek check of neem contact met ons op!