Hypotheek aanvragen vanaf: 0,40%

Tip: Verbouwen of verduurzamen door opnemen overwaarde

Tip: Verbouwen of verduurzamen door opnemen overwaarde

De afgelopen jaren is de gemiddelde woningprijs toegenomen. Dat betekend dat jij mogelijk op dit moment overwaarde hebt op jouw woning. Van deze positie kan jij kan dubbel zo effectief gebruik maken, doordat de hypotheekrente op dit moment historisch laag is.

Bij het opnemen van jouw overwaarde ontstaat er een verandering in jouw hypotheek. Dit brengt kosten met zich mee, maar hierdoor kan je overwaarde opnemen en dit bijvoorbeeld benutten voor het verduurzamen of isoleren van jouw woning. Het verduurzamen zorgt ervoor dat jouw maandlasten naar beneden gaan.

Als jij jouw hypotheek in het verleden hebt vastgezet tegen een bepaald rentepercentage, kan het zo zijn dat de rente die jij maandelijks betaald, meer is dan de actuele rentepercentages. Aangezien de hypotheek wordt aangepast doordat de overwaarde wordt opgenomen, kan je gelijk jouw hypotheek vastzetten tegen de lagere hypotheekrentes!

Hierdoor zorg je voor een duurzamer en energiezuiniger huis waardoor je bijdraagt aan een beter milieu, maar ook voor een lagere maandlast door de vermindering van energiekosten en lagere rentekosten.

Zijn er ook nadelen?

Door het aanpassen van jouw hypotheek ontstaan er kosten (notariskosten, boetes, advieskosten, taxatiekosten, etc.). Echter worden deze in de meeste gevallen "terugverdiend" door de toekomstige lagere maandlast. Daarnaast zijn mogelijke boetes of vergoedingen fiscaal aftrekbaar.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Kijk hier op onze rente bespaarcheck om te zien wat jouw rentevoordeel kan zijn, of laat onze adviseur een gratis bespaarcheck voor jouw uitvoeren.

>> Gratis bespaarcheck aanvragen