Hypotheek aanvragen vanaf: 0,50%

Negatieve rente bij de bank? 5 mogelijkheden voor het uitzetten van jouw geld.

Negatieve rente bij de bank? 5 mogelijkheden voor het uitzetten van jouw geld.

Afgelopen woensdag is de Rabobank als laatste van de vier grote banken in Nederland met een nieuwe ondergrens voor de negatieve rente naar buiten gekomen. Wat ga je doen als je meer dan 100.000 euro op je rekening hebt staan en geen negatieve rente wilt betalen? Hieronder 5 tips!

Los lopende schulden af

Het meest interessante is het aflossen van de lopende schulden. Niet alleen jouw hypotheekschuld maar ook een uitstaand doorlopend krediet is verstandig om af te lossen. Hierdoor zorg je voor lagere lasten in de toekomst en ga je verstandig om met jouw spaargeld. Een win-win situatie!

Beleggen kan ook op een leuke manier

Er zijn ook beleggingsvormen die minder bekend zijn maar wel lucratief, en leuk ook!
Zo kan de aanschaf van een klassiek voertuig of een bijzondere collectie whiskey's een mooie beleggingsvorm zijn. Al vanaf een paar honderd euro kan je rendement maken op bijzondere wijnen en whiskey's. Daarnaast heb je er na aanschaf ook geen omkijken meer naar.

Het vastzetten van geld voor een langere tijd

Het hangt er altijd vanaf of je in de toekomst geld nodig hebt, maar het vastzetten van geld voor een langere tijd tegen een vast rentepercentage geeft zekerheid. Zo kan je bijvoorbeeld je geld wegzetten bij een deposito zodat je gegarandeerd bent van geen negatieve rentepercentages en jaarlijkse inkomsten.

Denk aan de (klein) kinderen

Het opbouwen van een spaarrekening voor kinderen is ook een optie. De rente op een jeugdspaarrekening ligt namelijk iets hoger dan een normale spaarrekening. Deze spaarrekeningen werken bijna hetzelfde als de deposito's, het geld komt namelijk pas vrij als het kind volwassen wordt.

Daarnaast kan je kinderen of kleinkinderen helpen bij de aanschaf van hun eerste woning middels een familiehypotheek. Gezien de woningmarktprijzen geen verkeerde overweging!

Investeer in je woning

Investeren in duurzame energiebronnen zorgt voor een beter klimaat maar ook voor een betere portemonnee. Zo kan je door een aardwarmtepomp of zonneboiler van het gas af waardoor je maandelijks gaat besparen. Daarnaast kan je hier in de meeste gemeentes ook nog subsidie voor krijgen ook.

Daarbij komt dat de hypotheekrente bij geldverstrekkers kan worden teruggedrongen door investeringen in energiebesparende voorzieningen.

Wil je weten wat het beste is voor jouw situatie, laat je adviseren door een financieel adviseur zodat je zeker bent van de beste keuze!