Hypotheek aanvragen: Hypotheekrente is weer aan het dalen. Pak nu je kans!

3 redenen om te verhuizen

3 redenen om te verhuizen

Ben je van plan om te gaan verhuizen? Of twijfel je nog? Misschien kijk je elke dag op Funda. Bekijk de drie voornaamste redenen om te verhuizen.

Ben je van plan om te verhuizen? Struin je elke dag Funda af, of twijfel je nog? Bij een verhuizing komt veel kijken. Weet je niet zeker of jij wilt verhuizen? Bekijk dan de volgende 3 veelvoorkomende redenen om te verhuizen. Misschien geeft dit je wat meer duidelijkheid in jouw situatie.

Groter of kleiner wonen

Een van de voornaamste redenen om te verhuizen is de wens om groter of kleiner te gaan wonen. Misschien ben je op zoek naar een extra slaapkamer, studeerkamer of wil je een grotere tuin. Maar het kan ook zijn dat je het huis te groot vindt worden en ben je op zoek naar een knusser plekje. Voor veel ouderen is gelijkvloers wonen een reden om te verhuizen. Een huis zonder trappen is fijn wanneer je moeilijker de trap op komt. Is jouw huis groot genoeg? Of ben je op zoek naar meer of minder m²?

Wijzigingen in persoonlijke situatie

Een andere veelvoorkomende reden om te gaan verhuizen is een wijziging in je persoonlijke situatie. Misschien is er wel een kleintje op komst. Dan heb je een extra slaapkamer nodig. Of het kan zijn dat je uit elkaar gaat. In dat geval kan het lastig zijn om de kosten voor het huis in je eentje te betalen. Maar ook wanneer de kinderen het huis uit gaan kan dat een reden zijn om te verhuizen. Dan heb je niet meer zo’n groot huis nodig of wil je misschien wel verhuizen naar de andere kant van het land. Wat de wijziging in de persoonlijke situatie ook is, het kan een reden zijn om te verhuizen.

Energiezuiniger wonen

In de huidige tijd stijgen de energieprijzen enorm. Een oud huis is minder energiezuinig dan een nieuwbouw woning. Dat kan ook een reden zijn om te verhuizen. Je huis energiezuinig maken kost veel geld en brengt in een oud huis relatief minder op dan wanneer je verhuist naar een nieuw huis. Ga je een huis kopen? Bekijk dan goed het energielabel van de woning.

Bereken de nieuwe maandlasten van je hypotheek

Het is wel belangrijk dat je de nieuwe woning die je misschien op het oog hebt kunt bekostigen. Online kun je de nieuwe maandlasten van je hypotheek berekenen. Zo kun je gericht zoeken naar een woning die binnen je budget valt. Online krijg je een inschatting van je maximale hypotheek. Natuurlijk kun je samen met een hypotheekadviseur deze maandlasten bespreken en kiezen wat voor jou de beste keuze is. Veel woonplezier in je nieuwe woning!