Hypotheek aanvragen: Hypotheekrente gaat weer wat stijgen. Pak snel je voordeel!

Levensrente hypotheek

De levensrente hypotheek, een aflossingsvrije lening met vast rentepercentage. En dat levenslang!

Klantervaring beoordeling 9.8

Levensrente hypotheek

Daarnaast zijn er nog een aantal mogelijkheden waaronder een levensrentehypotheek. Een levensrente hypotheek is een aflossingsvrije hypotheek met een vaste rente waarbij de mogelijkheid wordt gegeven om de overwaarde te verzilveren. Doordat de levensrentehypotheek aflossingsvrij is wordt er ook aan de werkelijke last getoetst. Dit houdt in, er wordt enkel gerekend met de maandelijkse rentelast en wordt er geen rekening gehouden met aflossing naar de Hierdoor is er veel meer mogelijk voor senioren en komt er toch geld vrij voor de woningaanpassing of leuke dingen.

Het voordeel van een levensrentehypotheek is de zekerheid van de lening, de rente staat levenslang vast zolang je in de woning blijft wonen. Kort gezegd betekend dit dan ook dat je nooit meer voor verassingen komt te staan door de gelijkblijvende maandlasten.

Levensrente hypotheek voorwaarden

Gezien het feit dat jij een lening afsluit terwijl jouw inkomen is verminderd door jouw pensioeninkomen, is de geldverstrekker genoodzaakt een maximum hypotheeksom te verlenen. Mede door het feit dat er gedurende de looptijd niets wordt afgelost en er bij beëindiging van de lening het totale geleende bedrag terug betaald dient te worden. Hierdoor hanteren de meeste geldverstrekkers een leenbedrag van 50% van de woningwaarde, zodat er geen problemen kunnen ontstaan.

Om te zorgen dat de maandlast (die enkel uit rente bestaat) altijd financieel haalbaar is, hanteren de geldverstrekkers een vast rentepercentage. Zo weet jij wat je maandelijks aan de lening kwijt bent en voorkom je een oplopende maandlast.

Geldverstrekkers levensrente hypotheek

Het product levensrente hypotheek bestaat pas kort. Dit komt doordat de rente steeds interessanter wordt, en de woningwaarde enorm is gestegen waardoor deze constructie mogelijk wordt gemaakt. Hierdoor wordt het product op dit moment enkel door de volgende geldverstrekker aangeboden:

  • a.s.r WelThuis Levensrente hypotheek

Wist je dat er meer hypotheek constructies bestaan gedurende jouw pensioen?
Bekijk hier de mogelijkheden voor senioren!