Hypotheek aanvragen: Hypotheekrente is iets aan het dalen!

Hypotheek voor gepensioneerden

Een hypotheek afsluiten op oudere leeftijd? Er zijn verschillende constructies die het mogelijk maken!

Klantervaring beoordeling 9.8

Hypotheek voor ouderen

Ben je met pensioen maar wil je toch een woning aanschaffen of herfinancieren? In de meeste gevallen lijkt een hypotheek door het pensioeninkomen niet meer aan de orde. Echter zijn er verschillende constructies waardoor ouderen toch een hypotheek kunnen afsluiten!

In het onderstaande overzicht zijn de verschillende mogelijkheden voor ouderen weerggegeven.

Overzicht van hypotheken voor gepensioneerden en ouderen

Hypotheek ouder dan 70 jaar

Geldverstrekkers kijken niet naar leeftijd, enkel naar de financiële situatie waarin de aanvrager verkeerd. Hierin maakt het niet uit of je 50 jaar en ouder bent, of dat je een hypotheek wilt afsluiten als je ouder bent dan 70 jaar. Dit komt doordat de geldverstrekker met de woningwaarde en de hoogte van de hypotheek rekening houdt. Indien de hypotheek vroegtijdig wordt beëindigd door bijvoorbeeld overlijden dan zorgen de voorwaarden bij het afsluiten ervoor dat er voldoende woningwaarde is om de hypotheek te kunnen terug te betalen.

Hypotheek voor ouderen NN

Onder andere biedt de Nationale Nederlanden een hypotheek aan met of zonder NHG voor ouderen. Hierbij is de hypotheekvorm meestal een aflossingsvrije hypotheek waardoor de maandlasten binnen het pensioeninkomen dragelijker zijn en waardoor een hogere maximale hypotheek voor ouderen te realiseren valt.

Hypotheek afsluiten op oudere leeftijd

Wil jij alsnog een hypotheek afsluiten om te kunnen blijven wonen in jouw huidige woning, aanpassingen te kunnen doen aan de woning of gewoon jouw pensioen verruimen? In het bovenstaande overzicht staan al jouw mogelijkheden. Lees hier alles over de seniorenhypotheken of laat je adviseren door een adviseur!