Hypotheek aanvragen: Hypotheekrente gaat weer wat stijgen. Pak snel je voordeel!

Een hypotheek na 1 jaar ZZP

29 juni 2021

De meeste ondernemers denken dat ze na 1 jaar gewerkt te hebben als ZZP'ers nog geen woning kunnen financieren middels een hypotheek. Echter zijn er een aantal geldverstrekkers die een hypotheek toch mogelijk maken.

Hand van mens geeft pen en contract aan andere hand

Welke banken zijn een optie voor een hypotheek na 1 jaar ZZP?

Een hypotheek na 1 jaar werkend als ZZP er is risicovol voor een geldverstrekker en hangt dus af van de voorwaarden van de bank. Een aantal banken willen enkel een hypotheek verstrekken indien er over drie jaar cijfers bekend zijn of een verwachte winst en twee jaar.


Uit ervaring zijn de volgende geldverstrekkers mogelijk voor een hypotheek na 1 jaar ZZP :
ABN Amro, a.s.r., BLG Wonen, Rabobank, SNS Bank en Woonfonds.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen als ZZP'er

Aan de hand van jouw afgelopen jaarcijfers of toekomstige jaarcijfers wordt jouw hypotheeksom berekend. Middels onze rekenmodule kan je een indicatie van jouw hypotheek krijgen. Echter zal er een exacte berekening door een adviseur moeten worden gemaakt aan de hand van jouw inkomensverklaring.

Regel jouw hypotheek na 1 jaar ZZP met een adviseur

Een hypotheek na 1 jaar ZZP is altijd risicovoller dan een onderneming met een overzicht van de afgelopen jaren. Geldverstrekkers zijn hierdoor sneller terughoudend. Echter kan een adviseur de uitkomst bieden waardoor de bovengenoemde geldverstrekkers jou de mogelijkheid geven om toch een woning te financieren middels een hypotheek.

Praat met een van onze adviseurs