Laagste rente: 0,50%

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

16.jpg

Hoe werkt een rentevaste periode ?

Nu kiest u bij het sluiten van een hypotheek niet alleen voor een vorm van aflossen, maar ook voor de periode dat de hypotheekrente vast staat. Dit is heel belangrijk, want een aanzienlijke component van uw maandelijkse woonlast is natuurlijk de rente. De beste keuze is in dit geval afhankelijk van uw persoonlijke wensen en omstandigheden. Er zijn diverse mogelijkheden.
Zo kan de rente worden aangepast aan de actuele rente-ontwikkelingen, of kan hij voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rentevastperioden kunnen variëren van 1 tot 30 jaar.
Hoe langer de periode die u afspreekt, hoe langer u zekerheid heeft over de hoogte van uw maandlast. Na afloop van de afgesproken rentevaste periode kunt u opnieuw kiezen voor een nieuwe rentevaste periode en een rentevorm.

Hoe voorlopig is het voorlopig koopcontract?

Op het moment dat u met de verkoper van de woning overeenstemming heeft bereikt over de aankoop, wordt een koopovereenkomst of koopcontract opgemaakt. LET OP ! Al bij de mondelinge overeenstemming is de koop definitief. Maar in verband met bewijslast moet bij bestaande bouw een koopcontract worden opgesteld en bij nieuwbouw een koop/ aannemingsovereenkomst. Na het tekenen van dit contract is de koop definitief, TENZIJ u zich kunt beroepen op de ?ontbindende voorwaarden?,
zoals bijvoorbeeld het voorbehoud van financiering van de aan te kopen woning.
Het koopcontract wordt opgemaakt door de makelaar of een notaris.

Wat doet de notaris?

Na het tekenen van het koopcontract heeft u een bepaalde periode de tijd om alle zaken, die onder de ontbindende voorwaarden zijn opgenomen te regelen. Als alles in orde is, staat niets de overdracht van het huis nog in de weg. Dit gebeurt bij de notaris. De notaris maakt een officiële leveringsakte en hypotheekakte op. Na ondertekening van de beide aktes en de inschrijving hiervan in het kadaster, bent u officieel eigenaar van het huis en/of de grond.


Is NHG beschikbaar bij alle hypotheekvormen?

NHG is bij nagenoeg alle hypotheekvormen mogelijk. Voor uitgebreide informatie verwijzen wij graag naar onze uitleg bij NHG.


Ik wil een huis kopen. Welke stappen moet ik ondernemen.

Een eigen huis kopen is een belangrijke stap waar heel wat bij komt kijken. U zult niet alleen stuiten op allerlei nieuwe begrippen, zoals ?kosten koper?, ?Nationale Hypotheek Garantie? en ?voorlopig koopcontract?, maar ook op allerlei andere vragen.
Bijvoorbeeld hoeveel u kunt lenen en wat voor u de beste hypotheek is.
Kortom, allemaal zaken waar u ongetwijfeld uitleg en advies bij kunt gebruiken. Vandaar ook dat het verstandig is om- voor u tot de aankoop van uw leven overgaat- eerst met een adviseur te gaan praten over uw wensen en mogelijkheden.

Ik heb een spaarhypotheek en wil een extra bedrag storten. Hoe doe ik dat ?

Als u een extra bedrag wilt storten bij een spaarhypotheek raden wij u aan eerst contact met ons op te nemen. Wij gaan dan voor u berekenen of het in uw individuele geval fiscaal aantrekkelijk is om een extra storting te doen.

De looptijd van mijn hypotheek is verstreken. Wat moet er gebeuren ?

Als de looptijd van uw hypotheek is verstreken dan krijgt u automatisch bericht van desbetreffende geldverstrekker. U hoeft dus niets te doen. U krijgt de mogelijkheid uw hypotheek te verlengen of een nieuwe hypotheek af te sluiten. Bij een aflossingsvrije hypotheek kan uw huidige hypotheek gewoon verlengd worden. Maar bij een hypotheek met daaraan gekoppeld een kapitaalverzekering eigen woning (KEW box I), wordt na 30 jaar altijd beëindigd en dient de verzekering tot uitkering te komen. Dit in verband met de fiscus. Graag adviseren wij u wat in uw geval het best zou zijn.

Wat wil het zeggen als de rente aftrekbaar is ?

Wanneer de rente aftrekbaar is, kunt u de rente die u over uw hypotheek moet betalen aftrekken van uw belastbare inkomen.
De belasting betaald dus deels mee aan uw eigen woning.

Wat is precies een taxatierapport ?

Waardebepaling van een woning door een makelaar is vaak nodig voor het verkrijgen van een hypotheek of overbruggingsfinanciering. Bij een taxatie wordt zowel gekeken naar de woning zelf als naar de omgeving.
In het taxatierapport wordt aan de hand van twee ?soorten? bedragen een waarde toegekend aan het desbetreffende onderpand. De eerste is de executiewaarde; dat is de waarde bij een gedwongen verkoop. En de tweede is de vrije verkoop waarde. Dat is de waarde die de woning bij een (normale) verkoop zou moeten opbrengen. Aan de hand van een aantal criteria, die tevens in het taxatierapport worden opgeschreven, bepaalt de makelaar de waarden van de woning. Uiteindelijk gaat de geldverstrekker uit van de executiewaarde. Het maximale verstrekkingspercentage is vaak 125 % van de executiewaarde.

Waar moet ik rekening mee houden bij het afsluiten van een hypotheek ?

De kosten die een hypotheek en het kopen van een huis met zich meebrengen.

Uw huidige financiële lasten.

De mogelijkheden aan hypotheekvormen.

De verzekeringen.

Uw huidige gezinssamenstelling of dat u in de toekomst uw gezin wilt uitbreiden.

Enz.

Kortom, talloze dingen waar u zich als klant of toekomstige klant van www.hypotheek-aanvragen.nl, niet druk over hoeft te maken. Wij zijn er voor u als adviseur om u in uw individuele situatie te kunnen adviseren en te informeren.

Wat hoort er in een koopcontract thuis ?

De koopakte bevat in ieder geval:

Personalia; van koper en verkoper
Gegevens over de woning
Koopsom en waarborgsom
Bepalingen en Garanties
Ontbindende bepalingen

Is kopen of huren in mijn geval voordeliger ?

Wilt u weten wat in uw geval de mogelijkheden zijn neem dan contact met ons op. Wij berekenen graag voor u wat u aan de hand van uw bedrag aan maandelijkse huurkosten kunt kopen en hypothecaire kunt lenen.