Laagste rente: 0,50%

Jachthypotheek

Een Jachthypotheek is een hypothecaire financiering van een pleziervaartuig voor particulieren.

Wat zijn de voorwaarden van de jachthypotheek ?

- Het vaartuig mag alleen worden getaxeerd door een erkend taxateur Pleziervaartuigen.
- Het vaartuig is goed onderhouden en goed verhandelbaar.
- Het schip heeft een Nederlandse thuishaven.
- Het vaartuig is een registergoed en dient dus ingeschreven te zijn in het scheepsregister en te zijn voorzien van het brandmerk voor hypothecaire inschrijving.
- Bij een nieuw schip dient de originele aankoopfactuur te worden overlegd. Dan is de maximale verstrekking 100% van de factuurprijs.
- Bij een bestaand schip dient het taxatierapport te worden overlegd. (Deze moet opgesteld zijn door een erkend taxateur Pleziervaartuigen). Dan is 100% van de executiewaarde de maximale verstrekking.
- Met betrekking tot de verzekering geldt het volgende: er dient een verplichte WA + Casco verzekering afgesloten te zijn en deze dient te worden verpand aan de geldverstrekker.
- Het minimale leningsbedrag is EUR 25.000,00; de looptijd maximaal 20 jaar; en de rentevasteperiodes zijn: 1 tot en met 10 jaar, 12, 15 of 20 jaar vast.

Voordelen van de Jachthypotheek

- Het betreft een maatwerkproduct voor de volledige financiering van een pleziervaartuig.
- Keuze uit alle hypotheek vormen
- Lage maandlast in tegenstelling tot een Persoonlijke Lening (PL) of een Doorlopend Krediet (DK).
- Het bezit van een pleziervaartuig is vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing in box 3. De daartoe aangegane schuld wordt wel in mindering gebracht op de bezittingen in box 3.