Hypotheek aanvragen: Hypotheekrente gaat weer wat stijgen. Pak snel je voordeel!

Extra hypotheek voor verbouwing

Klantervaring beoordeling 9.8

Extra hypotheek voor verbouwing

Aan de hand van een extra hypotheek is het mogelijk om een verbouwing te realiseren. Het is begrijpelijk dat er wordt gevraagd om een hypotheek doordat verbouwingen eenmaal erg kostbaar zijn. Gezien het feit dat de verbouwing vast komt te zitten aan het pand en dus als onderpand meeteld voor de geldverstrekker, is het gelukkig mogelijk om de verbouwing middels een hypotheek te realiseren.

Hypotheek verhogen voor verbouwing

Indien er overwaarde op de woning zit, is het mogelijk om de hypotheek te verhogen. Als er geen ruimte voor een hypotheekverhoging beschikbaar is doordat de hypotheek tot het maximale bedrag van de woningwaarde is afgesloten, dan zou de verbouwing ervoor kunnen zorgen dat de woningwaarde meer wordt waardoor de maximale hypotheeksom toeneemt. De verbouwing is dan de drijfveer voor het te lenen geldbedrag. Het verhogen van de hypotheek mag vandaag de dag namelijk niet meer dan 100% van de woningwaarde zijn, tenzij er wordt geïnvesteerd in energiebesparende voorzieningen.

Hypotheek verhogen voor keuken

Het keukengedeelte in de woning is vaak een van de duurste ruimten in het huis. Het is daarom begrijpelijk dat woningbezitters hun hypotheek verhogen voor de keuken. Zo kan er toch een aanpassing of vernieuwing plaatsvinden in een ruimte die dagelijks veel wordt gebruikt. Hoeveel jij jouw hypotheek kan verhogen hangt af van jouw woningwaarde en hypotheeksom. Wil je weten hoeveel ruimte jij nog hebt? Laat dan jouw gegevens in het onderstaande formulier achter.

Wil jij jouw verbouwing ook laten meefinancieren?

Onze adviseurs kijken graag voor jou of het mogelijk is om jouw toekomstige dakkapel of nieuwe keuken mee te financieren aan de hand van jouw bestaande hypotheek! Daarnaast kijken ze graag mee of ze op financieel vlak voordeel voor jou kunnen bieden!

Aan de hand van het onderstaande contactformulier kun je jouw gegevens achterlaten zodat een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met jou opneemt.

Extra hypotheek voor verbouwing berekenen

Aan de hand van gegevens die je achterlaat in het onderstaande formulier zal jouw extra hypotheek worden berekend. Een van onze adviseurs zal jouw mogelijkheden uitwerken en berekenen zodat je weet waar je aan toe bent.

Kostenposten

Bij de verbouwing van uw woning zijn er een flink aantal kosten waarmee je te maken kunt krijgen. Welke dat zijn, hangt af van uw specifieke situatie, maar het kan varieren van inrichtingskosten voor meubels en stoffering, tot kosten voor het afsluiten van een lening of het verhogen van de hypotheek. Daarnaast kun je ook te maken hebben met:

  • een hogere premie voor jouw opstalverzekering, meer rente over jouw lening of hypotheek.
  • een hogere Onroerende Zaak Belasting als de WOZ aangepast wordt of een hoger eigenwoningforfait als de WOZ aangepast wordt.

Subsidiemogelijkheden

In sommige gevallen kun je voor het verbeteren van jouw woning in aanmerking komen voor een subsidie. Voor schilderwerk binnenshuis bijvoorbeeld, en voor isolatie. Ook het aanpassen van een woning voor gehandicapten, kan met subsidie (gedeeltelijk) bekostigd worden. Informatie hierover kun je aanvragen bij de gespecialiseerde bedrijven of bij de gemeente.