Hypotheek nieuws archief

Huizenverkoop explodeert

maandag 2 september 2013 - Het aantal verkochte huizen is in de afgelopen maand enorm geëxplodeerd. Het aantal verkopen nam maar liefst 50 procent toe in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Ook vroegen aanzienlijk meer consumenten om woningbezichtigingen en hypotheekadvies. We hebben de bodem in de huizenmarkt dus nu werkelijk bereikt en achter ons gelaten. Het is tijd geworden dat de huizenmarkt rustig en op een gezonde wijze kan herstellen.

Huizenverkoop explodeert
Het ging om 11.500 verkochte huizen en 130.000 aanvragen voor een woningbezichtiging, in augustus. Ook ten opzichte van de voorgaande maand betekende dit een stijging.

Strategisch gekozen moment
Er zijn meerdere factoren die de verkopen in augustus aanjoegen. Klanten verwachten dat de economie aan het herstellen is en dat daardoor de hypotheekrente waarschijnlijk zal stijgen, evenals de huizenprijzen. Consumenten zien de huidige periode daarom als strategisch moment om een huis te kopen. Augustus was al de vierde sterke maand op rij!

Maximale hypotheek
Daarbij zou de angst voor het feit dat de maximale verstrekkingen op basis van het inkomen wederom naar beneden zouden worden bijgesteld een reden kunnen zijn, dat consumenten nú besluiten om de stap te nemen.

Positieve Media aandacht
Gezien het feit dat er in de media ook voornamelijk positieve berichten verschijnen, doet ook dit het vertrouwen van de consument beïnvloeden. Berichten dat de bodem van de huizenprijzen bereikt is, dragen bij aan het goede en positieve gevoel van de consument. Vanwege de vele bezichtigingen die in augustus zijn aangevraagd wordt voor september ook weer een goede maand verwacht.
0 reacties
Over de redacteur:

Robert Biesenbeek is Erkend Hypotheekadviseur en werkzaam bij Hypotheek-aanvragen.nl. Hypotheek-aanvragen.nl is bekend van het innovatieve 3 in 1 Hypotheekadvies.

Reacties: (0)

Er is nog niet gereageerd op dit nieuwsbericht. U kunt de eerste zijn:
sluiten