Hypotheek nieuws archief

SNS gaat hypotheekrente verlagen

maandag 19 augustus 2013 -

De SNS Bank gaat zijn hypotheekrentes fors verlagen. Met een agressief prijsbeleid wil de vierde bank van Nederland snel groeien op de Nederlandse hypotheekmarkt.


Dat melden de Volkskrant en het Financiële Dagblad.

De bank verlaagt zijn hypotheektarieven de komende maanden met 0,20 tot 0,25 procentpunt. Als de huidige hypotheektarieven van SNS Bank met dat percentage dalen, wordt de bank de goedkoopste of op een na goedkoopste aanbieder van annuïteiten- en spaarhypotheken.

Het aanstaande hypothekenoffensief van SNS Bank is een opsteker voor nieuwe huizenkopers. Makelaars, bouwbedrijven en huiseigenaren klagen al jaren over de hoge hypotheektarieven. Hypotheken zijn in Nederland veel duurder dan in de buurlanden.

Volgens bronnen die spraken met het Financiele Dagblad is de stap van SNS vooral signaal naar Brussel. SNS wil Europa, dat zich nog moet uitspreken over de toekomst van de bank na de nationalisatie, laten zien dat het een belangrijke rol speelt in Nederland.

Op dit moment is de hypotheekmarkt in Nederland beperkt. SNS, ooit nummer vier na Rabobank, ING en ABN Amro, heeft nog maar een marktaandeel van 1,2 procent. Dat moet 6 procent worden.
0 reacties
Over de redacteur:

Robert Biesenbeek is Erkend Hypotheekadviseur en werkzaam bij Hypotheek-aanvragen.nl. Hypotheek-aanvragen.nl is bekend van het innovatieve 3 in 1 Hypotheekadvies.

Reacties: (0)

Er is nog niet gereageerd op dit nieuwsbericht. U kunt de eerste zijn:
sluiten