Hypotheek nieuws archief

Hypotheek nieuws september 2013

0 reacties“Woningmarkt Amsterdam trekt meer Starters”

dinsdag 10 september 2013 - Woningen in Amsterdam vinden steeds meer aftrek van starters op de woningmarkt. Het aantal jongeren dat op zich zelf gaat wonen en zich in Amsterdam vestigt, nam tussen 2005 en 2010 met 9 procent toe. lees meer »

0 reactiesBanken in buitenland geen interesse in Nederlandse hypotheken

woensdag 4 september 2013 - Helaas wordt er nog steeds weinig interesse getoond door banken in het buitenland voor Nederlandse hypotheken. Daardoor blijft de markt nog steeds onvoldoende aantrekkelijk voor buitenlandse partijen. lees meer »

0 reacties“Mijn huis staat onder water! Nou en….”

dinsdag 3 september 2013 - In de financiĆ«le wereld wordt de laatste tijd nog al vaak geroepen 'het huis staat onder water'. Dat betekent dat de waarde van de woning lager is (geworden) dan de schuldrest van de lopende hypotheek. Bij verkoop van de woning kunt u dan te maken krijgen met een restschuld. Dit risico kunt u verkleinen door gedurende de looptijd van uw hypotheek op de schuld (gedeeltelijk) af te lossen. lees meer »

0 reactiesHuizenverkoop explodeert

maandag 2 september 2013 - Het aantal verkochte huizen is in de afgelopen maand enorm geĆ«xplodeerd. Het aantal verkopen nam maar liefst 50 procent toe in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Ook vroegen aanzienlijk meer consumenten om woningbezichtigingen en hypotheekadvies. We hebben de bodem in de huizenmarkt dus nu werkelijk bereikt en achter ons gelaten. Het is tijd geworden dat de huizenmarkt rustig en op een gezonde wijze kan herstellen. lees meer »

0 reacties'Liever niet mijn pensioengeld in hypotheken investeren'

maandag 2 september 2013 - Het kabinet en pensioenfondsen zijn dichtbij de oprichting van het Nationale Hypotheek Instituut. Met dit Instituut is het de bedoeling dat pensioenfondsen via de bank geld in de Nederlandse hypotheekmarkt gaat steken om op deze wijze de slechte woningmarkt te stimuleren en ondersteunen. Echter, uit een peiling van de Telegraaf is flinke meerderheid van de gevraagde Nederlanders niet positief over het feit dat hun pensioengeld in de hypothekenmarkt gestoken wordt. lees meer »

sluiten