Laagste Hypotheekrente

De Laagste hypotheekrente is niet altijd de voordeligste hypotheekrente voor u. Hier geven we uitleg hoe een lage hypotheekrente ontstaat en wat de laagste hypotheekrente uiteindelijk voor uw hypotheek en maandlasten betekent.


Welke aanbieder heeft de laagste hypotheekrente in Nederland?

De aanbieder met de laagste hypotheekrente in Nederland is niet eenvoudig te benoemen. Naast de rente die zij voor een hypotheek berekenen is vooral de hypotheekvorm belangrijk bij het onstaan van de uiteindelijke hypotheekrente. De laagste hypotheekrente is daarom ook niet altijd de meest voordelige rente voor U. Het gaat niet om de aanbieder; het gaat om de hypotheekvorm.

Hypotheek en lage hypotheekrente

Het is de hypotheekvorm die naast de rentelooptijd de uiteindelijk hypotheekrente bepaald. Of deze laagste hypotheekrente dan de meest voordelige hypotheekrente is zal blijken.

Belangrijk is dat u de verschillende hypotheekvormen kent en begrijpt wat deze betekenen voor de hypotheekrente. Afhankelijk van de vorm zal de hypotheekrente namelijk in de loop der tijd wijzigen! Welke hypotheekvormen zijn er en wat betekenen zij voor de hypotheekrente:

Leven


De bekendste en meest gehoorde hypotheekvorm. Er zijn verschillende leven hypotheken, welke te onderscheiden zijn in traditioneel leven en de hypotheken met een niet gegarandeerde levensverzekering zoals bijvoorbeeld de effectenhypotheek en hybride- of beleggingshypotheek.

Annuïteit


Dit is een hypotheekvorm waarbij u "echt" aflost en daarnaast rente betaald. De laagste hypotheekrente zit hier op het einde van de looptijd en doordat de rente aftrek daardoor steeds minder wordt, verhogen de netto maandlasten gedurende de looptijd. Lees alles over de annuïteiten hypotheek.

Lineair


Net als bij de annuïteiten hypotheek lost u hier echt af. De laagste hypotheekrente is hier echter niet annuïtair, maar lineair opgebouwd. Uitgebreide uitleg van de lineaire hypotheek.

Aflossingsvrij


Vaak een deel van de totale hypotheek waardoor de invloed op de laagste hypotheekrente minder is. Kijk voor de uitgebreide uitleg weer op aflossingsvrije hypotheek.

Waardoor wordt de hypotheekrente laag?


De laagste hypotheekrente is dus niet alleen afhankelijk van de hypotheekvorm. Ook de duur van de looptijd voor de hypotheekrente is medebepalend of u uiteindelijk de laagste hypotheekrente zal betalen.
Nu deze looptijd van de rente meerdere redenen kan hebben is het belangrijk om dit goed te begrijpen. Hier op de site vindt u alle uitleg en hebben we een mooi hypotheekrente overzicht.

Wat betekent de laagste hypotheekrente voor Uw maandlasten...


sluiten