Starterslening - Starters hypotheek aanvragen


U wilt voor het eerst een eigen woning kopen en u heeft een bepaalde woning op het oog. Blijken de woonlasten te hoog voor uw inkomen, dan komt u misschien in aanmerking voor de Starterslening.

Wat is de Starterslening?

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van een woning en de maximale verkrijgbare hypotheek op basis van uw inkomen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).


De hoogte van de Starterslening hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de voorwaarden van de gemeente waarin u de woning aankoopt.

De Starterslening kent een rentevaste periode van 15 jaar, de looptijd is maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar van de hypotheek betaalt u géén hypotheekrente en aflossing over het Starterslening deel. Na het derde jaar gaat u wél rente en aflossing betalen als uw inkomen voldoende gestegen is. Is uw inkomen niet voldoende gestegen, dan kunt u bij SVn een her toets op uw inkomen aanvragen en gaat u een maandlast betalen die past bij het inkomen dat u op dat moment heeft.

Aanvraag Starterslening en wij nemen contact met u op


Hoe ziet de totale financiering i.c.m. zo een Starterslening er dan uit?

De totale financiering van uw woning bestaat dan uit een normale (eerste) hypotheek en als aanvulling daarop de Starterslening.

De (eerste) hypotheek moet een rentevaste periode hebben van minimaal 10 jaar vast. De Starterslening sluit u via ons kantoor af bij SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting).
Beide leningen (eerste hypotheek + Starterslening) moeten voldoen aan de voorwaarden van de NHG. Dit houdt in dat beide leningen samen niet meer mogen bedragen dan de verwervingskosten van de woning.

Komt u in aanmerking voor de Starterslening?

Gemeenten die de Starterslening verstrekken stellen zelf de voorwaarden van de Starterslening vast.

Zo kan een gemeente er voor kiezen om de Starterslening alleen in te zetten voor een aangewezen nieuwbouwproject. In het overzicht van gemeenten met Starterslening leest u of u in uw gemeente een Starterslening kunt aanvragen en onder welke voorwaarden dat dan eventueel kan en tevens kunt u berekenen hoeveel u kunt lenen.

Uiteraard kunnen wij al deze stappen uit handen nemen en het gehele traject voor u realiseren. Maak een afspraak met één van onze adviseurs middels het formulier hierboven genoemd!De StartersCoach helpt je van A tot Z...

Ben je Starter op de woningmarkt en weet je niet waar je moet beginnen?

De StartersCoach begeleid je bij het gehele traject van zoeken tot financieren. Lees meer »

sluiten